Opruimen en toch zichtbaar

Opruimen is echt niet mijn hobby, maar als ik het dan toch doe, probeer ik altijd wat nieuwe oplossingen te vinden voor de rondslingerende spullen. Tot ergernis van de rest van de familie, want de spullen eindigen dus altijd weer op een andere plaats. Aangezien onze “troep” zich verdeelt over twee locaties (België en Italië), is het sowieso altijd de vraag waar iets ligt. De uitdaging vind ik om bestaande spullen een nieuw leven te geven. Check de volgende ideetjes, die bijna niets kosten, maar waardoor het er toch opgeruimd uitziet.

 

1: In de slaapkamer – sieraden

  

Een grote kandelaar is ideaal om lange kettingen en armbanden uit de knoop te houden. Een oude theedoos kan prima dienst doen als een opbergdoos voor horloges.

2: In de keuken- keukengerei en kruidenpotjes

Veel keukengerei is te groot om in je la te leggen. Bovendien zijn het dingen die je snel even bij de hand moet hebben. Hier heb ik een leeg blik van gepelde tomaten gebruikt om alles in op te bergen. De fles daarnaast bevat zelfgemaakte pikante olie. Je kan daarvoor gewoon een lege (wijn) fles gebruiken en daar een olie tuitje op doen.

Voor alle losse kruiden gebruik ik lege jam potjes. Liefst met allemaal verschillende vormen en maten. Om nog iets van eenheid er in te brengen kan je een zelfde soort etiketje gebruiken (deze zijn van de ikea).

3: In de woonkamer – koffiehoekje

In ons huis in Italië is onze keuken te klein om een fatsoenlijke koffiehoek te installeren. Ik heb graag alle kopjes, lepeltje, suiker en chocolaatjes bij de hand en heb daarom een hoekje in de woonkamer gecreëerd op een lang dressoir (of side table kan ook). Een oude bak die ik wit heb geschilderd doet nu dus dienst als verzamelbak.

4: In de badkamer – watten schijfjes

Ik weet nooit waar ik die zakjes met watten schijfjes aan moet hangen. Bovendien zijn ze super lelijk. Daarom heb ik hiervoor een grote voorraadpot (of weckpot kan ook) in gebruik genomen. (Zorg er wel voor dat je hand er gemakkelijk in en uit kan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.