(oosterse) marinade voor scampi, kip of vis

Bij dit gerecht gaat het eigenlijk om de marinade. Die is door de sojasaus en gember een beetje oosters getint. Lekker dus met scampi, kip of vis (zalm, kabeljauw bijvoorbeeld). Een makkelijke marinade en het wordt nog lekkerder als je ze daarna op de BBQ grilt. dan komen de smaken echt goed tot zijn recht. Zoals jullie wellicht hebben gezien is er nu op de website een aparte pagina met alle recepten voor marinades, dressings en sausjes. We anticiperen hiermee al even op het BBQ seizoen dat voor de deur staat. Dussss…the best is yet to come….

Wat heb je nodig?

  • olijfolie of arachide olie
  • scheutje sojasaus
  • teentje knoflook
  • stukje gember
  • stukje verse chilipeper
  • 1 eetlepel citroensap (een scheutje witte wijn kan ook)
  • paar takjes gehakte peterselie
  • vers gemalen peper, zeezout

Hoe begin je er aan?

  1. Snij alles fijn en doe het in een kom.
  2. Goed mengen. Je kunt zelf ‘spelen’ met de smaak, door meer chilipeper, of sojasaus toe te voegen. Dat hangt van je smaak af.
  3. Doe de kip, scampi of vis in de marinade en laat even een tijdje intrekken.
  4. Je kunt er nu brochettes/ spiesjes van maken. Voor de BQQ is het het beste om metalen pennen te gebruiken. Mocht je die niet hebben, of toch voor houten prikkers kiezen, laat die dan eerst een tijdje in het water weken. Dan verbranden ze niet tijdens het bakken (of toch minder snel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.