Spelt-vruchten muffins

Kan je bakken zonder boter, bloem en suiker? Yeah! De (gedroogde) vruchten zorgen in feite voor het “zoetige” in de muffins. De eieren zorgen voor een luchtig geheel en de spelt en banaan voor de ‘consistentie’. Best wel gezond dus en heel lekker als ontbijtmuffin als je niet veel tijd hebt: hup mee in de auto of in de trein…En kom nu niet in de verleiding om er een klodder slagroom op te doen 😉

Wat heb je nodig? (voor een bakplaat van 12 muffins)

  • 100 gr spelt vlokken (of havermout vlokken)
  • 50 gr gemengde noten
  • 2 kleine rijpe bananen (zelfs bruine overrijpe bananen kun je hierin kwijt)
  • 2 eieren
  • 1 theel. kaneel
  • 2 eetl. gemalen kokos
  • 2 eetl. fijn gesneden geconfijte sinaasappel
  • 2 eetl. rozijnen
  • 2 theel. biologisch bakpoeder
  • biologische bosbessenjam

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de oven voor op 175° – 180° C.
  2. Maal met een vijzel of keuken machine de spelt vlokken en noten fijn.
  3. Doe de eieren in een kom en klop met een mixer totdat de eieren wit, luchtig en schuimig zijn en het volume is toegenomen.
  4. Breek de bananen in stukjes en klop deze door het eimengsel.
  5. Doe het spelt/noten mengsel bij het beslag en doe nu ook de rest van de droge ingrediënten er door (behalve de bosbessenjam!) en voorzichtig doorroeren.
  6. Een muffin vorm invetten en de vorm vullen met het beslag. Het is niet nodig om er papieren vormpjes in te doen, maar het kan natuurlijk wel.
  7. Doe op elke muffin een toefje bosbessenjam en druk dit iets naar binnen.
  8. In de oven zetten en even laten bakken voor 15-20 minuutjes.

Een ander lekker recept voor healthy muffins vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.