Melanzane ripiene al forno

Oftewel gevulde aubergine uit de oven… Ik heb hier gekozen voor kleine aubergines. die behouden dan mooi hun vorm tijdens het bakken. De vulling is gemaakt met gehakt, de vulling van de aubergine en lekker veel kruiden. Ideaal als een lunch of bijgerecht. Pof de aubergines eerst even een half uurtje in de oven, anders blijft de schil te hard en dat is echt niet lekker.  Je kunt de melanzane ook vegetarisch maken. Maak dan een vulling met bijvoorbeeld farro of een mengsel van kruiden, kaas, de vulling van de aubergine, wat extra groente, broodkruim en een eitje. Aan de slag!

Wat heb je nodig? (voor 3 porties)

  • 3 kleine aubergines (reken op 1 per persoon)
  • 500 gr gehakt (half om, of varkens)
  • 1 ei
  • fijngehakte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 kleine tomaatjes
  • paprikapoeder
  • geraspte parmezaanse kaas
  • rozemarijn
  • tijm

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht;
  2. Snij de aubergines doormidden in de lengte en kerf het vruchtvlees in. Steek stukjes knoflook en rozemarijn en tijm in de kerven en klap de twee halve aubergine weer op elkaar. Wikkel ze in aluminium folie en laat ze een half uurtje in the oven poffen.
  3. Snij ondertussen het andere teentje look fijn en hak de peterselie.
  4. Roer het gehakt los met de look, de peterselie, wat geraspte parmezaanse kaas, paprikapoeder, en verse tijm. Voeg ook wat peper en zout toe.
  5. Snij de tomaatjes klein en doe die er ook bij.
  6. Doe er een ei bij en meng alles goed.
  7. Als de aubergines gaar zijn haal je het vruchtvlees eruit en snij je dit in kleine stukjes en doe het bij het gehakt mengsel (hoeft niet alles, de helft is voldoende).
  8. Vul de aubergines met het gehakt mengsel.
  9. Rasp er nog wat kaas over en zet minimaal een half uurtje in de oven. Het kan iets langer zijn als de aubergines groter zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.