Lauwwarme salade van spinazie, kip en guacamole

Als het buiten koud is, is een salade niet het eerste waar je aan denkt als lunch….tenzij….je een warme salade maakt! Deze salade is gemaakt van spinazie, die kort geroerbakt wordt, waardoor deze een beetje warm is, maar toch nog knapperig. Daarop lekkere krokante spicy kip en een kwak guacamole šŸ˜‰ . Simpel, lekker en toch iets warms.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 1 koekenpan vol spinazie (paar flinke handen vol, je houdt er niet zoveel van over)
  • 1 kipfilet
  • 1/2 avocado
  • 4 kleine (cherry)tomaatjes
  • half klein rood uitje
  • paprika poeder
  • kerriepoeder
  • peper, zout
  • chilivlokken
  • citroensap
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • teentje knoflook
  • grof zeezout

Hoe begin je er aan?

  1. Maak de kipfilet schoon en snij deze in reepjes;
  2. Doe de kipfilet in een zak en doe er een scheut olie, wat peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder en chilivlokken bij en goed schudden en kneden tot alles goed is vermengd. Laat even rusten en intrekken.
  3. Maak intussen de guacamole: prak een halve avocado en doe er een beetje heel fijn gesnipperde rode ui Ā en de pijnboompitten bij.
  4. Snij de tomaatjes heel klein en doe die er ook bij.
  5. Breng op smaak met wat citroensap, kerrie en paprikapoeder en verse peper.
  6. Doe olie in een pan en bak de kipfilet op hoog vuur bruin en krokant. Laat even uitlekken op wat keukenpapier.

  1. Bak nu in dezelfde pan de spinazie: Doe eerst een scheut olie in de pan en laat de knoflook er even intrekken. Zet het vuur niet te hoog, anders verbrandt de knoflook en dat ruikt heel vreemd. Haal de knoflook eruit en doe de spinazie in de pan. Even goed omscheppen en bestrooi met grof zeezout.
  2. Doe de spinazie op de borden en leg de kipreepjes erover. Let op de kip een schep met de guacamole.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.