Lauwwarme salade van artisjokken

Als het je gelukt is om de artisjokken schoon te maken, dan kun je nu aan de slag om ze te verwerken ineen lekker gerechtje. Denk eens aan een vegetarische lasagne, met artisjokken en eventueel een bechamelsaus, maar het kan ook met een vleesloze tomatensaus. Of gewoon aan pasta in bianco met artisjokken. dit is eigenlijk een soort basisgerecht om artisjokken klaar te maken. Lekker als bijgerecht, salade of als verder te verwerken in een pasta. 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen, 4 artisjokken)

  • 4 artisjokken
  • 8 kleine tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • citroensap
  • beetje bouillon (poeder)
  • scheutje witte wijn
  • olijfolie
  • peper

Hoe begin je er aan?

  1. Maak de artisjokken schoon op deze manier.
  2. Pel en snij de ui en knoflook.
  3. Verwarm in een pan de ui en de knoflook.
  4. Voeg de artisjok toe en laat even meebakken.
  5. Blus met een scheutje witte wijn en citroensap.
  6. Voeg wat water en bouillonpoeder toe en laat even een tijdje stoven totdat de artisjokken zacht zijn.
  7. Snij de tomaatjes door en voeg ze toe. laat even meestoven.
  8. Op smaak brengen met peper en nog een scheutje goed olijfolie.
  9. Als je wilt, kun je er nu nog wat fijngesneden rauwe ham over doen.

Op deze manier kun je ook verder gaan met de pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.