Kaneelstengels

stengels1Er zijn zo van die producten die het leven echt wel makkelijk maken en waar ik vooral niet aan begin om het zelf te maken. Een van die producten is bladerdeeg! Bladerdeeg heeft me al meer dan eens uit de miserie geholpen. Bij onverwacht bezoek bijvoorbeeld. Nu ook weer: “iets lekkers meenemen voor een feestje op school”….oeps, bijna vergeten. Denk je dat je dit ook zou kunnen overkomen? Zorg dan dat je altijd een pakje bladerdeeg in de vriezer hebt liggen en wat chocolade (chocoladeletters van de sint komen hier heel goed van pas). Ook een leuk ideetje voor een traktatie op school als je ze in “frietzakjes” uitdeelt…

Wat heb je nodig?

  • pakje diepvriesbladerdeeg (niet van tevoren ontdooien)
  • fijne suiker
  • kaneel
  • pure chocolade

Hoe begin je er aan?

  1. Oven voorverwarmen op 200° en een bakplaat bedekken met bakpapier.
  2. Maak een mengseltje van de suiker en kaneel.
  3. Leg het bladerdeeg voor je in en bestrijk het met wat water.
  4. Bestrooi het bladerdeeg rijkelijk met het suiker/kaneel mengsel. Het bladerdeeg dus nog niet snijden!
  5. Nu gaan we het in dunne reepjes snijden en dat gaat dus heel goed met een pizza roller.
  6. Alles op de bakplaat leggen. Een beetje uit elkaar.
  7. Nu even in de oven totdat ze bruin worden en het suikerlaagje begint te caramelliseren. Ondertussen kan je even genieten van de goddelijke geur die uit de oven komt…
  8. Ondertussen ook de chocolade au-bain-marie laten smelten.
  9. De stengels uit de oven halen en op de bakplaat tegen elkaar aan schuiven. Dan kan je de chocolade er makkelijk in streepjes over “zwiepen”.
  10. Laten afkoelen en drogen en voilà!

Liever hartige stengels? Doe er dan een mengsel van parmezaanse kaas en sesamzaad over. Ook lekker.

Heb je hierna nog gesmolten chocolade over? Maak er dan “rotsjes” van. Meng door de gesmolten chocolade wat noten, muesli, cornflakes etc. en maak er hoopjes van op bakpapier. Heb je zelf ook nog wat 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.