Polpettine (Italiaanse gehaktballetjes)

Deze Italiaanse gehaktballetjes zijn zo lekker sappig en zacht dat je de IKEA balletjes voortaan links laat liggen. Een van de geheime ingrediĆ«nten is de kaas. Daarnaast koken we de balletjes eerst heel even, zodat ze lekker sappig blijven. Je kunt ze ook in een tomatensausje verwerken voor een lekkere pastasaus. Proberen dus! 

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 40-50 balletjes)

  • 1 kg gehakt (het lekkerste is kalfsgehakt, met een beetje varkensgehakt)
  • handvol Italiaanse peterselie
  • 2 sneetjes witbrood
  • handvol parmezaanse kaas
  • handvol geraspte gouda kaas
  • 1 teentje knoflook
  • fijngesneden chilipeper (klein beetje!)
  • peper, eventueel zout (als het gehakt nog niet gekruid is)
  • 1 ei

Hoe begin je er aan?

  1. Haal de korsten van het brood en maal het fijn in een keukenmachine.
  2. Doe de peterselie, knoflook, chilipeper en kaas erbij en nog eens goed mengen.
  3. Doe het mengsel in een grote kom en doe het gehakt erbij. Doe het ei erin en goed mengen. Voeg eventueel peper en zout toe. De hoeveelheid hangt af van je smaak en of het gehakt al dan niet al gezouten is.
  4. Zet een grote pan water op het vuur en breng deze aan de kook.
  5. Maak kleine balletjes.
  6. Kook de balletjes heel even (2-3 minuten) in kokend water. Zo blijven ze tijdens het bakken mooi in vorm en sappig.
  7. Doe olijfolie in een grote braadpan en bak de balletjes tot ze bruin en gaar zijn. Laat ze niet te lang bakken, want dan drogen ze uit.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.