Involtini (opgevulde rolletjes kalfsvlees)

Dit keer een Italiaanse versie van de “blindevink”. Zelf maken is helemaal niet moeilijk en je kan zelf kiezen hoe groot je ze maakt 😉 en ook waar je ze mee opvult en omwikkelt. Wij hebben gekozen voor kalfsvlees aan de buitenkant en een mengsel van rund en varkensgehakt aan de binnenkant. Je kunt in de vulling ook restjes worst, spek, groente, champignons en/of kaas verwerken. Ideaal dus om restjes weg te werken en eindeloos mee te variëren. Elke keer weer een verassing dus wat er in zit! Lekker met wat gegrilde groente en/of een frisse salade.  

Wat heb je nodig?

  • per persoon een dun lapje kalfsvlees
  • per persoon 50 gr gehakt
  • geraspte parmezaanse kaas
  • rood uitje
  • teentje knoflook
  • verse kruiden: salie, tijm, rozemarijn, peterselie
  • 1 ei
  • peper, zout, olijfolie
  • grote fles tomaten passata en/of fijngesneden, ontvelde verse tomaten
  • bindtouw voor vlees (of satéprikkers)

Hoe begin je er aan?

  1. Snij de knoflook zeer fijn.
  2. Snij de kruiden zeer fijn. Hou wat salieblaadjes apart voor de saus en wat rozemarijn takjes om straks mee te binden met het vlees.
  3. Meng het gehakt in een kom met het ei, de knoflook en de verse kruiden.
  4. Doe er naar smaak wat geraspte kaas doorheen.
  5. Doe er wat peper en zout bij.
  6. Neem de lapjes kalfsvlees. Deze moeten echt wel dun zijn. Je kunt dit door de slager heel dun laten snijden, maar je kunt de lapjes ook zelf wat plat slaan met een vleeshamer of deegroller. Let er wel eerst wat huishoudfolie over.
  7. Leg het lapje vlees op een plank en doe er wat vulling op.
  8. Rol op en bind het vast met een touwtje. Vastprikken met een satéprikker kan ook. Stop er een takje rozemarijn tussen.

  1. Snipper het uitje fijn.
  2. Doe wat olijfolie in een pan en voeg eventueel een klontje boter toe.
  3. Bak de involtini bruin aan alle kanten en voeg nog wat salieblaadjes toe.
  4. Voeg nu de rode ui toe en laat meebakken.
  5. Doe de passata en/of tomaten erbij en laat op zacht vuurtje gaar stoven.

Lekkere suggesties voor een andere vulling:

  • gehakt met stukjes ontvelde paprika en/of gebakken aubergine;
  • verse kruiden, knoflook en gebakken broodkruim;
  • gehakt, spekjes, stukjes ontvelde tomaat;
  • de vulling van italiaanse worsten, verse kruiden;
  • gebakken paddestoelen met gebakken blokjes courgette en parmezaanse kaas;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.