Granola met kaneel en speculoos

In granola die je kant en klaar koopt zit enorm veel suiker en andere toevoegingen, terwijl het eigenlijk heel gemakkelijk is om zelf te maken. Het kost je maar een kwartiertje en je kan er dan ook nog eens je eigen draai aan geven. Dit keer een granola met kaneel en speculooskoekjes. Ik ben verzot op die kleine koffiekoekjes….;) Koop dus gewoon een grote zak met naturel muesli en ga zelf lekker aan de slag met combineren. Heerlijk in de yoghurt, maar ook als dessert en door de taart. Klik hier voor een andere variant op de granola. 

Wat heb je nodig?

  • 500 gr. naturel muesli ( ik heb een zak bio muesli van het eigen merk van de Colruyt (Boni) gekozen)
  • 3 eetlepels kokosolie of andere neutrale olie
  • 2 eetlepels honing
  • 5 speculooskoekjes
  • theelepel kaneel

Andere lekker dingen die je kunt toevoegen:

  • kokos
  • zonnebloem/pompoenpitten
  • gojibessen
  • gedroogde cranberries
  • noten
  • gedroogde abrikozen

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht;
  2. Doe de muesli ineen grote kom;
  3. Doe de kokosolie en honing in klein bakje en laat in de magnetron even smelten;
  4. Verkruimel de koekjes;
  5. Meng alle ingrediënten door elkaar;
  6. Als het te droog is, doe er dan nog wat kokosolie bij, maar doe er zeker niet teveel bij;
  7. Leg wat bakpapier op een bakplaat en spreid het mengsel hierover uit;
  8. Zet een kwartiertje in de hete oven;
  9. Af laten koelen (!) voordat je er van begint te snoepen…..;)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.