Gnocchi di patate al forno (“njokkie” van aardappel uit de oven)

Nu we eindelijk weten hoe we het uitspreken, kunnen we aan de slag. Eigenlijk een heel eenvoudig en goedkoop gerechtje, met maar weinig ingrediënten. Er is alleen wel wat werk aan. Maar je zult worden beloond! Lekker met een fris sausje van verse tomaat en paprika. Let`s go!

Wat heb je nodig? (voor 2-3 personen)

Voor de gnocchi:

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 150 – 175 gr bloem (verhouding bloem-aardappel is ongeveer 1:3. Begin met 150, je kan altijd nog toevoegen)
  • 1 ei
  • beetje zout

Hoe ga je te werk?

Kook de aardappels in de schil tot ze kruimig zijn.

Laat ze even afkoelen en haal de schil er af.

Druk ze door een grove zeef of door een “passe-vite”. 

 

Doe de bloem, wat zout en het ei erdoor en kneed goed, maar niet te lang. Het moet een elastische bal worden. Voeg bloem toe indien het te plakkerig is.

 

 

Strooi wat bloem op je werkblad en maak rolletjes. Zoals je ziet, mag dat best wat “rustiek” zijn.

 

 

 

Snij in stukjes van zo`n 2-3 centimeter.

Maak een patroontje erop door ze over een  vork te rollen. Dit staat niet alleen leuk, maar het houdt de saus ook beter vast.

Laat ze even rusten. Dan kan je intussen de saus maken.

Nu gaan we ze koken. Dit duurt maar 5 minuten. Haal ze er uit als ze boven komen drijven.

 

 

Je kunt ze nu opdienen met een sausje, maar wij doen ze nog heel even in de oven. (200°C, 15 minuten, afhankelijk of je saus warm is).

 

 

 

 

 

 

 

 

Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.