Geroosterde groente uit de oven

Weer een van de makkelijkste recepten ever! En bovendien kan je met dit gerecht helemaal uit je bol gaan. Je kan (bijna) elke groente eraan toevoegen die je wilt. Hier op de foto heb ik de restjes gebruikt die ik nog had liggen (lees: aan het verschrompelen waren). Lekker als bijgerecht, maar als je er aardappels in de schil tussen doet en er iets van vlees, vis of eieren bij eet, dan is het een volwaarde maaltijd. Liever helemaal veggie: eet het dan samen met farro.  

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 4 personen)

Een flinke hoeveelheid groente, bijvoorbeeld:

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook (kan je heel laten en in de schil laten, dan “poffen” ze)
  • 4 grote wortels
  • 1 grote aubergine
  • 2 courgettes
  • 1 grote rode paprika
  • 1 venkelknol
  • aantal grote aardappels (in de schil)
  • olijfolie,
  • zeezout
  • vers gemalen peper
  • olijfolie
  • rozemarijn

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Maak de groenten schoon en snij ze in gelijke stukken.
  3. Doe een flinke scheut olijfolie op de bakplaat en verspreid de groenten over de bakplaat (of 2 bakplaten). Goed mengen, zodat de groenten in contact zijn met de olie.
  4. Doe de rozemarijn takjes, vers gemalen peper en zeezout over de groenten.
  5. Zet de bakplaten in de oven voor ongeveer 20 minuten. tussendoor eventueel voorzichtig omscheppen.
  6. Als ze nog niet bruin zijn, maar wel al redelijk gaar, zet ze dan even onder de gril.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.