Geroosterde tomaatjes (van de BBQ)

Eigenlijk niet echt een recept, maar ik wil jullie dit toch niet ontnemen…Dit is namelijk zooooo lekker! Dus ziet het maar als wat extra kook inspiratie 😉 Belangrijk is wel dat de producten die je kiest echt wel goed zijn. Dus lekkere zoete tomaatjes, goede olijfolie, biologische knoflook etc. Wij hebben er worstjes bij geroosterd, maar je kunt het overal als bijgerecht bij eten. 

Wat heb je nodig?

  • aluminium (wegwerp) schaal
  • zoete (!) trostomaatjes
  • paar teentjes knoflook
  • goede olijfolie
  • grof zeezout
  • takjes verse kruiden:  tijm, oregano, rozemarijn, salie etc.

Hoe begin je er aan?

  1. Was de tomaatjes, maar laat ze aan de takjes zitten.
  2. Doe ze in de schaal samen met de knoflookteentjes (niet ontvellen, deze poffen in feite in de schil).
  3. Giet er wat goede olijfolie over. Dit mag best vee zijn, want zowel de knoflook als de kruiden gaan heel veel smaak afgeven aan de olie en dit is dus tevens een heerlijke dressing.
  4. Leg er wat takjes verse kruiden tussen: tijm, salie, oregano, rozemarijn.
  5. Zet de schaal op de BBQ en laat ze garen totdat ze bruin gaan kleuren en net niet openbarsten.
  6. Lekker met wat zeezout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.