Geroosterde spruitjes

Spruitjes… maar dan nét even anders klaargemaakt. Lekker met de rosbief en met de sweet potato chips, maar ook gewoon als salade of bijgerecht. Er valt verder weinig over te vertellen, gewoon doen zou ik zeggen want het is echt heel erg lekker!

Wat heb je nodig?

  • spruitjes (ga uit van de hoeveelheid die je normaal ook maakt)
  • klontje boter
  • citroen
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • zwarte peper

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de gril voor.
  2. Maak de spruitjes schoon.
  3. Blancheer ze heel even. ze moeten nog niet helemaal gaar zijn, want ze gaan straks nog de oven in.
  4. Giet ze af, spoel ze af met koud water en snij ze door (indien ze groot zijn).
  5. Doe ze in een ovenschaal en doe er wat klontjes boter over/ tussen.
  6. Zet ze onder de gril en hou in de gaten dat ze niet verbranden. Af en toe even om husselen.
  7. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, vers gehakte rozemarijn en zwarte peper.
  8. Als de spruitjes een kleurtje hebben gekregen haal je ze uit de oven en doe je de dressing erover.
  9. Past perfect bij de rosbief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.