Salade met geitenkaas, spinazie, rode biet en quinoa en….

Ik had al lange tijd een zak quinoa in de kast staan. Gekocht omdat je overal leest dat het gezond is en zo. Maar wat doe je er eigenlijk mee? Een heel bord van die korrels eten, dat zag ik niet zo zitten. Salade dan maar. En geloof me, dit is dus echt heel lekker. Ik kook de quinoa in wat bouillon, zodat het al wat mee smaak heeft. En mocht je van plan zijn om de spinaziesoep te maken, hou dan wat blaadjes achter de hand, zodat je die in deze salade kan verwerken. Een makkelijk en lekker lunch- of voorgerechtje om indruk mee te maken als je bezoek krijgt ;). 

Wat heb je nodig (voor 2 lunchsalades)

  • 100 gr. quinoa
  • 2 gekookte rode bieten
  • 2 handjes vol bladspinazie
  • handje noten (walnoten en hazelnoten zijn het lekkerst erbij)
  • 2 geitenkaasjes
  • bouillon

Voor de dressing:

  • scheutje olijfolie
  • scheutje walnoot olie
  • theelepel mosterd
  • theelepel honing
  • sap van halve citroen

Hoe begin je er aan?

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Ik heb ze in bouillon gekookt.
  2. Leg de (gewassen) spinazie op het bord.
  3. Snij de bieten in plakjes en leg die er tussen.
  4. Verkruimel de geitenkaas erover.
  5. Maak de dressing: doe alle ingrediënten voor de dressing in een leeg jam potje. Deksel erop en…schudden maar.
  6. Intussen zal de quinoa wel klaar zijn. Schep die er in hoopjes tussen.
  7. Hak de noten en strooi die erover.
  8. Giet de dressing erover.

 Toch wel lekker hè, die quinoa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.