Gebakken vis

Een lekkerbekje is heerlijk en eigenlijk heel gemakkelijk om zelf te maken. Koop een paar mooie kabeljauwfilets en paneer deze met een kruidig mengsel van paneermeel, rijstbloem en fijngehakte kruiden. Je kunt er zelf nog wat smaakjes aan toevoegen, zoals curry of wat meer pikant, of sesamzaadjes voor een meer oosterse smaak. Lekker met zelfgemaakte mayonaise waar je een beetje mosterd, fijngehakte augurkjes en kappertjes door doet. Volg je eigen smaak dus.

Wat heb je nodig?

  • kabeljauw
  • paneermeel
  • 2 eieren
  • fijngehakte peterselie
  • bruisend mineraalwater
  • rijstbloem
  • snufje currypoeder
  • arachideolie, klontje boter

Hoe begin je eraan?

  1. Maak de vis schoon en snij in mooie repen;
  2. Doe in een platte schaal of diep bord en rijstbloem. Haal de vis hier doorheen en klop het overtollige bloem eraf;
  3. Doe in een ander diep bord het ei en klop dit los met een scheutje mineraalwater. Haal nu de bebloemde vis er doorheen;
  4. Doe in een andere schaal de paneermeel en kruid die met de curry, peper, zout en fijngehakte peterselie;
  5. Haal de vis met het eilaagje nu als laatste door het paneermeel mengsel;
  6. Verhit in een pan een flinke laag arachideolie en een klontje boter;
  7. Bak de vis bruin;
  8. Serveren met wat zelfgemaakte mayonaise. Doe hier wat fijngehakte peterselie, wat citroensap en mosterd doorheen;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.