Frietjes van zoete aardappel

Ik zie ze zo vaak op instagram voorbij komen, maar nog nooit zelf gemaakt: frietjes van zoete aardappel. Tijd dus om er zelf eens aan te beginnen. Een van de redenen is trouwens ook dat ik de zoete aardappel in Italie erg moeilijk kan krijgen. De zoete aardappel is trouwens geen echte aardappel, het is niet eens familie ervan. het enige dat ze gemeen hebben is de vorm. Het is een groente en heet eigenlijk bataat. Ze bevatten dus ook miner koolhydraten dan de gewone aardappel. Je kunt ze verder wel gewoon net zo bereiden als de aardappel. Tijd om te experimenteren dus…

Wat heb je nodig?

  • zoete aardappel (bataat)
  • olijfolie
  • zeezout, peper
  • rozemarijn

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Borstel de zoete aardappels schoon, maar laat de schil zitten.
  3. Snij ze in grove frieten.
  4. Meng de frieten in een kom met de olie, zeezout, peper en fijngehakte rozemarijn. Goed mengen zodat overal olie zit.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de frieten erop. Zorg dat ze elkaar niet overlappen.
  6. Bak ze in ongeveer 30 minuten bruin en krokant. Keer ze halverwege even.

2 gedachten over “Frietjes van zoete aardappel”

  1. Ik eet ook graag zoete aardappelfrietjes! Heb er verschillende keren mee geëxperimenteerd maar het knapperigst worden ze toch in de frituur 😉

    1. Hi Ilona, dank voor je reactie en voor je tips. Inderdaad, ze zullen in de frituur wat knapperiger komen. Bij gebrek aan een friteuse, moest het maar even zo 😉 Ik had ze wel heel royaal met olijfolie ingesmeerd, dus uiteindelijk kwam het wel goed zo.
      Fijne dag nog,
      Pauline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.