Eierkoeken met citroen en vanille

DSC_0022 (2)Het leuke van instagram is dat je voortdurend geïnspireerd wordt door anderen met leuke, creatieve en nieuwe recepten en kookideetjes. Volgen jullie ons al op instagram? Daar vertellen we het verhaal achter het recept, tonen we nieuwe foto`s en ook laten we in de stories zien hoe een recept tot stand komt. Zo ben ik via instagram ook op dit recept van eierkoeken gekomen…

Volg @natalieskeuken op instagram of facebook en je komt ze tegen! Voor mij nu al een top recept. Eierkoeken zijn heerlijk luchtig en in feite een variant op het biscuitbeslag. Er wordt dus geen boter of andere vetstof aan te pas.

Kijk ook eens op http://www.natalieskeuken.nl voor allerlei soorten  eierkoeken (glutenvrij, met spelt, chai etc..). Ik heb dit keer een zomervariant van de glutenvrije eierkoeken gemaakt.  Je proeft een heerlijk vleugje citroen en dat smaakt dus echt zalig in combinatie met de vanille en amandelen. Welke variant maak jij?

DSC_0020 (2)

Wat heb je nodig? (voor 4 grote koeken)

  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr boekweitmeel met een beetje bakpoeder
  • 2 eieren
  • klein zakje vanille
  • 40 gr rietsuiker (of 50 gr kokosbloesemsuiker)
  • geraspte schil van een halve biologische citroen

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de over voor op 160 graden (hetelucht);
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier;
  3. Doe de eieren met de vanille en de suiker in een grote kom en klop met een mixer tot een stevige massa die behoorlijk in volume is toegenomen (vandaar de grote kom);
  4. Doe in een andere kom de boekweitmeel, citroenrasp en het amandelmeel en voeg voorzichtig het eiermengsel toe. Niet mixen, maar rustig spatelen.
  5. Maak 4 hoopjes op de bakplaat en zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de hoopjes is.
  6. Na 10-12 minuten zouden ze goed moeten zijn. Ze zijn dan goudbruin.

En? Niets teveel gezegd toch?

In plaats van de boekweitmeel kun je dus ook gewone zelfrijzend bakmeel of speltbloem gebruiken (in het laatste geval ook wat bakpoeder toevoegen).

DSC_0023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.