Da Noi genomineerd voor de Liebster Award!

Dag lieve vrienden en volgers van “Da noi”. Via instagram is Da noi genomineerd voor de Liebster award. Ik had wel eens wat nominaties voorbij zien komen, maar had er niet op gerekend om zelf genomineerd te worden.  Ik had dus ook geen idee wat het inhield…Het komt op het volgende neer: The Liebster Award is een virtuele award voor (beginnende) bloggers om waardering uit te spreken, een blog onder de aandacht te brengen en de blogger(s) achter het blog beter te leren kennen. Euhhh, daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen!

Dank je “overetengesproken” dat je ons hebt genomineerd en we geven met plezier al onze geheimen bloot 😉 . Neem gelijk even een kijkje op de leuke blog van deze beginnende blogster. Wat extra inspiratie kan nooit kwaad.

De vragen die “overetengesproken aan ons heeft gesteld:

Wie ben je?

wij zijn Pasqualino (53) en Pauline (45) en we wonen in Hasselt (BE) en in Turijn (IT). Dat wil zeggen een hectisch leven met veel heen en weer gereis, maar dat geeft juist veel inspiratie voor lekkere gerechten die geïnspireerd zijn op zowel de Italiaanse als de Vlaamse en Nederlandse keuken.  Meer over ons.

Waarom of waardoor ben je begonnen met bloggen?

Koken is altijd al een hobby geweest (met name van Pasqualino). Pauline onderhoudt de website, de teksten, de social media en de zoete gerechten. Mooie taakverdeling dus 😉 We koken vaak voor vrienden en het punt is dat we soms gerechten opnieuw willen maken, maar we weten niet altijd meer hoe we dat gedaan hebben. Het is dus begonnen als een soort online receptenboek voor onszelf en voor vrienden die om het recept vroegen. Onze visie op koken en eten lees je hier

Aan welk recept op jouw blog heb je de beste herinneringen?

De pizzarecepten zijn echt wel heel tof. We organiseren elk jaar voor een een grote groep vrienden een pizzaparty en daar komen vaak de meest creatieve pizza’s uit voort. Uiteraard de klassieke, maar ook andere verrassende combinaties. We maken de pizza’s in een eigen houtoven en dat proef je dus echt wel. Als je dat eenmaal gedaan en geproefd heb, dan weet je niet beter meer… klik hier voor ideetjes en de verhalen achter de pizzaparties 

Waar haal jij je culinaire inspiratie vandaan?

Overal vandaan. We koken nooit uit kookboeken, maar we hebben er wel veel. vaak om ideetjes op te doen. Net als van TV, restaurants etc.

Wat staat er bovenaan je culinaire bucketlist?

Ravioli gevuld met vis, gerookte forel, pulled pork

Wat is het meest bijzondere dat je ooit hebt gegeten?

Pasta met zee-egels

Gaat je voorkeur uit naar zoete of juist hartige gerechten?

Voor Pasqualino is dat zeker hartig, hoewel hij erg houdt van hele pure chocolade (taart). Ikzelf ben geneigd om ook hartig te zeggen, hoewel ik vroeger zeer zeker zoet zou hebben gezegd. Smaken veranderen 😉

Voor welk gerecht mogen ze je ’s nachts wakker maken?

De chocoladetaart van extra pure chocolade en nog wat smeuiig van binnen.  En verder een lekker en puur bordje pasta.

Wat is je favoriete keukengadget en waarom?

Een rasp. Onmisbaar om zelf kaas te raspen! Koop geen voorgeraspte kaas dus!

Met welke (top)kok of foodie zou jij graag eens in de keuken staan?

Pasqualino heeft al eens met Jeroen de Pauw in de keuken gestaan in een kookduel. Dat was een hilarische ervaring en is ook op TV uitgezonden. “Chef vs Vlaanderen” heette dat programma, waarin een hobbykok een chef uitdaagde. Op het lijstje staat nog Piet Huysentruyt 😉

De regels van de Liebster Award 2018 zijn:

  • Bedank degene die jou heeft genomineerd
  • Plaats een link naar zijn of blog blog in jouw bericht
  • Zet een afbeelding van de Liebster Award 2018 op jouw blog
  • Beantwoord de vragen die aan jou gesteld zijn
  • Nomineer zelf 5 bloggers en hun blog
  • Bedenk 10 vragen die je aan de door jouw genomineerde bloggers wilt stellen
  • Informeer de genomineerden en bezorg hun een link naar je eigen blogpost zodat ze deze kunnen lezen
  • Kopieer deze regels in je blogpost

Op mijn beurt nomineer ik voor The Liebster Award 2018:

Wat ik heel graag van hen zou willen weten is:

  1. Wie is het gezicht achter je blog?
  2. Welke “boodschap” wil jij je volgers, lezers meegeven?
  3. Wat is jouw succes recept?
  4. Wat is je meest waardevolle keuken tip?
  5. Welke drie ingrediënten heb je ALTIJD in huis?
  6. Wat is het moeilijkste gerecht dat je ooit hebt gemaakt?
  7. Als je een kok moest uitdagen om tegen te koken, wie zou dat zijn?
  8. Wat eet je NIET graag?
  9. Wat zou je maken als je voor de koning(in) mocht koken?
  10. Wat is je favoriete pizza? 😉 (die vraag kan ik natuurlijk niet laten om te stellen…)

Veel succes en ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.