Mini citroen cupcakes met limoncello topping

Een heerlijk fris cupcakeje, gemaakt met biologische Siciliaanse citroenen. Omdat ze zo klein zijn, is de baktijd erg kort….en kan je ze dus sneller opeten ;). Eigenlijk zijn ze te klein om ongezond te zijn. 

Wat heb je nodig? (voor een bakvorm voor 12 mini cupcakejes)

Voor de cakejes:

  • 50 gr boter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 50 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr fijne suiker
  • sap van 1/4 citroen
  • rasp van een 1/2 citroen (neem dus onbespoten/ biologische citroenen)

Voor de topping:

  • 2 eetlepels poedersuiker
  • klein scheutje limoncello (of gewoon citroensap)
  • beetje geraspte citroenschil

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de oven voor op 180°
  2. Klop de suiker en de boter met een mixer schuimig.
  3. Doe het ei erbij en mix een tijdje tot een luchtig mengsel.
  4. Doe heel langzaam en voorzichtig de citroensap en rasp erbij. Dit mengsel gaat makkelijk schiften. Als dat het geval is, komt dat wel weer goed als je de meel erbij mengt.
  5. Klop nu het zelfrijzende bakmeel erbij.
  6. Doe cupcake papiertjes in een cupcakebakvorm. Vul de vormpjes.
  7. Zet in de oven en bak ongeveer 10-12 minuten. Check even met een satéprikker of ze gaar zijn (die moet er droog uitkomen als je er in prikt.)
  8. Haal de cakejes uit de bakplaat en laat ze even afkoelen.
  9. Maak het glazuur door de poedersuiker met de limoncello te mengen. Begin met een paar drupjes, anders wordt het te dun. Voeg de schil toe.
  10. Bestrijk de cupcakejes met het glazuur.

Lekker hè?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.