Spicy salade van ceci (kikkererwten)


Heerlijk en een goede bron van proteïne! Prima vervanger voor vlees dus. Het duurde even voordat ik zelf kikkererwten begon klaar te maken. Heeft wellicht iets met de naam te maken… Eigenlijk blijken het “keker-erwten” te zijn, niets met kikkers dus. Een super lekkere salade, die je zowel warm als koud kunt eten. Maak hem de dag ervoor, dan kun je het meenemen naar je werk. Op de afbeelding hebben we er pancetta (spek) door gedaan, maar vegetarisch is het net zo lekker. 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 1 blik (bio) kikkererwten (= ceci),SONY DSC
  • 1 wortel
  • halve courgette
  • halve rode ui
  • handvol cherry tomaatjes
  • handje rucola
  • platte peterselie (Italiaanse)
  • lekker veel specerijen: paprikapoeder, tajine kruiden (ras-el-hanout), kurkuma, chili vlokken (van alles ongeveer een theelepel)
  • peper, zout
  • eventueel spekreepjes

Hoe begin je er aan?

  1. De wortel, ui, peterselie en courgette heel klein snijden. Snij de tomaatjes doormidden.
  2. Bak de ui in een pan met wat olijfolie.
  3. Voeg de specerijen toe en laat even goed doorbakken. Dit ruikt al goddelijk!
  4. Voeg nu de wortel en courgette toe en laat even meebakken.
  5. Nu blussen met een scheutje water en even laten stoven tot de wortels wat zachter zijn.
  6. De kikkererwten uit laten lekken en even afspoelen met water. Dan kunnen ze ook in de pan.
  7. SONY DSCDe peterselie en de tomaatjes erbij doen.
  8. Op smaak brengen met zout en peper en nog even goed warm laten worden.
  9. Serveren met een flinke toef rucola, die je tijdens het eten door de kikkererwten mengt.

Als je er spekreepjes doordoet, bak die dan eerst even apart.

Nu maar wachten op de jaloerse blikken van je collega`s…

 

2 gedachten over “Spicy salade van ceci (kikkererwten)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.