Carpaccio van rode biet met geitenkaas en truffelhoning

Dit zou zo maar eens een voorgerechtje kunnen zijn van een chic dinertje. En toch is het heel simpel en snel om te maken. Ik gebruik koude voorgekookte bieten en de geitenkaas gaat met de pancetta heel even in oven om zacht en warm te worden. De dressing is gemaakt van truffelhoning. Je kan ook gewone honing gebruiken en dan een scheutje truffelolie toevoegen om een gelijksoortig effect te bereiken. 

Wat heb je nodig? (per persoon)

  • 1 gekookte, koude rode biet
  • 2 kleine geitenkaasjes
  • 2 plakjes pancetta (of ontbijtspek)
  • 2 blaadjes verse salie
  • scheutje olijfolie
  • theelepel truffel honing
  • vers gemalen peper
  • scheutje citroensap

Hoe begin je er aan?

 

  1. Verwarm de oven of gril voor.
  2. Snij de rode biet in hele dunne plakjes en verdeel mooi over het bord.
  3. Wikkel elk geitenkaasje in een plakje pancetta en stop het blaadje salie ertussen.
  4. Maak de dressing door de olie, honing, peper en citroensap te mengen. Je kunt zelf de verhouding naar smaak bepalen.
  5. Zet de geitenkaasjes heel even in de oven (5-10 minuten) zodat ze zacht worden en de spek lichtjes begint te kleuren.
  6. Leg de geitenkaasjes op de carpaccio van rode biet en doe de dressing erover.

Buon appetito!

Eén gedachte over “Carpaccio van rode biet met geitenkaas en truffelhoning”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.