Capretta al forno

Capretta al forno is een traditioneel Italiaans gerecht dat gegeten wordt met Pasen. Het idee is even wennen, want het is dus vlees van een geitje. Daar waar we in Nederland en België gewend zijn om met Pasen lamsvlees te eten, eet men in Italië capretta. Je zal het ongetwijfeld niet bij de vleesafdeling van de supermarkt kunnen krijgen en wellicht zal je het zelfs moeten bestellen bij de slager. Het vlees is zacht van smaak (niet te vergelijken met lamsvlees) en zeer mals. Traditioneel wordt het klaargemaakt op de BQQ, maar dat zat er dit keer niet in…In de oven is een prima alternatief. Maak de marinade de avond ervoor en laat een nachtje intrekken.

Wat heb je nodig?

  • verse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano, salie)
  • gesnipperd sjalotje
  • teentje knoflook
  • vers gemalen peper, zout
  • witte wijn
  • olijfolie
  • wortel
  • capretta

Hoe begin je er aan?

  1. Ontdoe de capretta eventueel van de vliezen, pezen en grotere stukken vet en snij in grove stukken.
  2. Snij de verse kruiden, het sjalotje en de knoflook fijn.
  3. Doe in een grote ovenschaal de olijfolie, witte wijn, peper, zout en het fijngehakte kruidenmengsel. Alles goed mengen.
  4. Leg de capretta in de ovenschaal en smeer goed in met de marinade. Laat een nachtje intrekken in de koelkast.
  5. Snij de wortel in grove stukken en leg die ertussen.
  6. Verwarm de oven voor op 220°C.
  7. Laat de capretta in de oven bruin en gaar worden. Dit is afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.