Caffè freddo (ijskoffie)

Jaaa, laat de zomer maar komen! Toch zin in een koffie, maar is het te warm buiten? Dan is deze ijskoffie dus echt iets voor jou! Er zit verder niets anders in dan….sterke espresso, heuuuul veel ijsblokjes, en een schepje rietsuiker. Uiteraard kan je de koffie nog pimpen door eerst een bolletje roomijs of mokka ijs in je glas te doen en dan je ijskoffie er over te gieten. Dan heb je meteen een soort dessert…. What else? 😉   Hou je niet van koffie? probeer dan eens de icetea.

Wat heb je nodig?

  • per persoon een kopje sterke espresso (bv van caffetière, of van nespresso)
  • per persoon ongeveer 4 ijsblokjes, en dan nog 3 voor in je glas.
  • 1 schepje rietsuiker

Hoe begin je er aan?

  1. Zet de koffie. Mag goed sterk zijn.
  2. Persoonlijk vind ik koude koffie zonder suiker dus echt niet lekker, dus ik doe er een schepje rietsuiker in. Kwestie van smaak. Doe dit wel als de koffie nog heet is, want suiker lost niet echt goed op in koude koffie.
  3. Doe de ijsblokjes in de blender en doe de koffie met suiker erbij.
  4. Nu lekker mixen, totdat de boel schuimig is.
  5. Doe nog wat extra ijsblokjes in je glas en giet de koffie erover.
  6. Wil je het extra feestelijk, of als dessert, doe dan een bolletje (room of mokka) ijs in je glas in plaats van de ijsblokjes en doe dan de koffie erover.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.