Bruschette

Heb je oud brood over? Ciabatta, stokbrood of gewoon grof brood? Maakt niet uit. Je kunt er heerlijke bruschette van maken. Uiteraard ken je de variant met tomaatjes al, hoe we dat aanpakken kun je hier lezen. We gaan het even hebben over die andere twee variaties: met paddestoelen en avocado. Dus wil je indruk maken bij een dinertje of aperitivo? Maak dan een hele plank vol met bruschette! succes verzekerd 😉

Wat heb je nodig?

  • ciabatta of stokbrood of ongesneden brood;
  • olijfolie

Snij het brood in grove stukken, niet te dun. Besprenkel er wat olijfolie over en leg ze even op de grilplaat. Dit is de basis voor het beleg hieronder.

De versie met bospaddestoelen:
  • bospaddestoelen of kastanjechampignons
  • teentje knoflook
  • scheutje witte wijn
  • fijngehakte peterselie
  • peper, zout

Snij de paddestoelen in stukjes en bak ze in een hete pan met een teentje knoflook goed aan.  Blus met een scheutje witte wijn en laat de alcohol verdampen. meng de peterselie er door. Kruid goed met peper en zout. Laat een beetje afkoelen en serveer lauwwarm op het broodje.  Je kunt ook porcini (eekhoorntjesbrood) gebruiken. Nóg lekkerder!

De versie met avocado:
  • avocado
  • kleine zoete tomaatjes
  • citroensap
  • bacon
  • peper, zout
  • pikant pepertje

bak de bacon krokant in een droge pan. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Snij de avocado in kleine stukjes en besprenkel met citroensap. Snij de tomaatjes en een stukje pikante peper in kleine stukjes en doe die er door.  Knip de bacon in reepjes en meng die er door. Nu pas kruiden met zout en peper (bacon is al zout).  Voor een vegetarische versie kun je de bacon vervangen door gekookt ei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.