Brodo van groentebouillon met tortellini

Een krachtige groentebouillon met tortellini. Ideaal voor op een koude dag, als je niet helemaal fit bent of gewoon even behoefte hebt aan 100 % comfortfood!! Je kunt uiteraard de tortellini zelf maken, dat zullen we ook nog wel eens uitleggen, maar je kunt ook net als wij een pak verse tortellini kopen. Dat spaart je een hoop werk, die je dan weer kunt besteden aan het maken van een lekere bouillon. 😉 Liever een brodo van vlees met vlees erin? Kijk dan hier voor het recept.

Wat heb je nodig?

  • lekker veel soepgroente: bleekselderij, wortel, ui, peterselie, knoflook
  • kruiden bundeltje: laurier, tijm, rozemarijn
  • eventueel bouillonblokje
  • pak verse tortellini
  • peper, zout

Hoe begin je er aan?

  1. Zet een pan met ruim water op (maak zoveel je wilt).
  2. Snij de groente in grove stukken en doe in het water.
  3. Bind de kruiden bij elkaar met een touwtje en doe ze er bij.
  4. Voeg eventueel een bouillonblokje toe.
  5. Voeg royaal peper toe.
  6. Laat de bouillon een uurtje koken en trekken.
  7. Doe de bouillon door een zeef en vang de bouillon op.
  8. Kook de tortellini in de bouillon.
  9. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.