Soep van bloemkool, broccoli en Romanesco

Een lekker soepje van 3 soorten bloemkool. Romanesco wort ook wel de “torentjes bloemkool” genoemd, want de roosjes zijn eigenlijk kleine groene torentjes. Lekker veggie, maar je kunt het ook combineren met wat gerookte zalm of forel of parmaham. Heel weinig ingredienten en toch iets lekkers. We doen er wederom geen room in! 

Wat heb je nodig?

  • gelijke hoeveelheden bloemkool, broccoli en romanesco. bv een kommetje van elk.
  • 1 liter groentebouillon
  • vers gemalen peper, zout
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook

Ideetjes voor de garnering:

  • gehakte walnoten
  • pijnboompitten
  • pikante olie
  • gerapste parmezaanse kaas
  • gerookte zalm, forel of makreel
  • reepjes rauwe ham
  • croutons (zelf gemaakt dan wel hè!)

Hoe begin je er aan?

  1. Maak alle groente schoon en snij het klein.
  2. Fruit de ui en knoflook in een ruime pan (niet bruin laten worden).
  3. Doe de bloemkool erbij en leven laten stoven.
  4. Doe nu de bouillon erbij en zorg ervoor dat het nét niet onder staat.
  5. Goed gaar laten koken.
  6. Pureren met de staafmixer.
  7. Nu op smaak brengen met vers gemalen peper en zout.
  8. Garneer de soep zoals je wilt. Er staan hierboven enkele ideetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.