Bananenbrood met appel en speculaaskruiden

Iedereen maakt tegenwoordig bananenbrood. Logisch ook want het is makkelijk, snel klaar en best wel gezond. Er zit géén suiker, boter en geen geraffineerde bloem in. Wij komen nu met een eigen versie: met appel en speculaaskruiden. Aangezien in Italië geen speculaas te koop is, heb ik toch een beetje het sinterklaas en wintergevoel. Dit brood  is snel klaar en ruikt dus echt naar de winter en kerstmis: een heerlijke warme geur van speculaaskruiden en warme appel. Tip: gebruik echt rijpe bananen, dus het type waarvan de schil al goed bruin is geworden. Hoe rijper, hoe beter. 

Wat heb je nodig (voor een kleine cakevorm)

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 gr kastanjebloem (je kan eventueel ook haverbloem of speltbloem gebruiken)
  • 1 theelepel (biologisch) bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 goudrenet (of andere appel)

Hoe begin je er aan?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Vet de bakvorm in. Omdat het brood in het begin wat vochtig kan zijn, is het raadzaam om er een strook bakpapier in te leggen. Op deze manier kan je straks zo het brood er uit tillen.
  • Doe alle ingrediënten (behalve de appel) in een keukenmachine en mix goed door. Je kan het ook met de handmixer doen.
  • Snij de appel in kleine stukjes en roer deze door het beslag.
  • Doe het beslag in de vorm.
  • Zet de bakvorm voor 30 minuten in het midden van de oven.
  • Ruikt lekker hè??

Haal het brood uit de vorm door het bakpapier op te tillen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.