Avocado-tomaten salsa

Lekker fris, simpel en vers! Het is eigenlijk een combinatie van een avocado guacamole en tomaten salsa. Heel lekker als lunch, tussendoortje of borrelhapje, in combinatie met de zelfgemaakte crackers. Voor ons is dit alvast een toppertje!

Wat heb je nodig? (voor een kommetje zoals op de foto)

  • 1 avocado
  • 1 klein sjalotje of halve rode ui
  • 2 langwerpige tomaten
  • beetje koriander (als je hier van houdt)
  • sap van 1 limoen
  • stukje verse rode chilipeper
  • vers gemalen peper, zout

Hoe begin je er aan?

  1. Snipper het uitje heel fijn, doe dit in een klein kommetje en doe het sap van 1 limoen en eventueel nog wat citroensap erbij. Laat even intrekken. Dit zorgt ervoor dat de ui zacht wordt en minder scherpe smaak geeft. Zelf hou ik niet zo van die “rauwe uien” smaak en dit helpt.
  2. Zet een pannetje water op het vuur en maak een kruisje in de bovenkant van de tomaten. Als het water kookt, dompel je de tomaten even in het kokende water.
  3. Pel de tomaten en haal de zaadjes er uit. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. Snij de avocado doormidden en schep het vruchtvlees er uit. Snij ook in stukjes.
  5. Doe de tomaat en avocado in een kom en meng met de gemarineerde ui. Snij de chilipeper en koriander fijn en voeg ook toe.
  6. Op smaak brengen met peper en zout en direct serveren (avocado heeft de neiging om snel te verkleuren.)
  7. Lekker met een krekker 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.