Avocado-eiersalade

Een lekkere en makkelijke eiersalade, waarbij we in de plaats van mayonaise een rijpe avocado gebruiken. Je hebt dus wederom maar heel weinig ingredienten nodig en het is zo klaar. Lekker als lunch, op vers gebakken brood, maar ook als borrelhapje, op zelfgemaakte crackers. Combineer het met een van de zelfgemaakte soepen die je hier op de website kunt vinden en je hebt een indrukwekkende lunch voor als je bezoek hebt. 

Wat heb je nodig? (voor een flinke kom vol, als lunch voor 4 personen)

  • 1 rijpe avocado
  • 2 biologische eieren
  • beetje limoen of citroensap
  • 5 kleine cherry  tomaatjes of 1-2 grote tomaten
  • snufje kerriepoeder, snufje paprikapoeder
  • vers gemalen peper, zout

Hoe begin je er aan?

  1. Kook de eieren hard.
  2. Pel de tomaten door deze eerst even in kokend water te dompelen (kan het water van de eieren zijn dus) en daarna het velletje te verwijderen. Cherrytomaatjes pellen we dus niet 😉
  3. Van de grote tomaten verwijder je de zaden en snij alleen het vruchtvlees in stukjes. Gebruik je cherrytomaatjes, dan kan je die meteen in vieren snijden.
  4. Pel de avocado en prak deze in een grote kom fijn. Doe er direct wat citroen/limoensap op tegen het verkleuren.
  5. Pel de eieren en snij ze in stukken. Je kan er voor kiezen om het eigeel door de avocado te prakken, dan wordt het wat gladder en romiger, maar ik heb dat niet gedaan. Zelf vind ik het lekker als de stukken ei nog vrij grof zijn.
  6. Doe de ei en de tomaat bij de avocado en meng voorzichtig.
  7. Voeg nu naar smaak de kerriepoeder, paprikapoeder, peper en zout toe.

Variatie:

  • Voeg stukjes crab, garnalen of scampi’s toe. Je kunt de ei vervangen door garnalen, scampi’s of crab, maar je kunt het ook toevoegen.
  • Maak de eiersalade extra spicy door er een stukje fijngesneden verse chilipeper door te doen.
  • Geef een oosters tintje door wat fijngesneden koriander toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.