Asperges van de gril

Asperges (en dan met name de groene) kan je heerlijk klaarmaken op de BBQ. Uiteraard niet rechtstreeks op het rooster, want dat is een enorm gedoe. Ze vallen door het rooster, drogen uit of verbranden vrij snel. Dat doen we dus anders. Het is heel gemakkelijk om ze in een aluminium overschaaltje klaar te maken. Met een klontje boter, wat goede olijfolie, grof zeezout en citroensap, blijven ze enorm sappig en krijgen ze toch wat van die typische BBQ smaak mee. Proberen dus.

Wat heb je nodig?

  • een bos dunnen groene asperges. Wij gebruiken vrij dunne asperges, die zijn sneller klaar.
  • halve citroen
  • klontje boter
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • grof zeezout

Hoe begin je er aan?

  1. Maak de asperges schoon. Je hoeft ze niet te schillen, maar wel even het houtige uiteinde eraf halen. Als je niet weet hoeveel eraf moet: het punt daar waar ze makkelijk breken, dan zit je goed. Even afspoelen en goed droogmaken.
  2. Doe ze in een aluminium bakje of ovenschaaltje.
  3. Doe er wat olijfolie over, wat vers geperst citroensap en leg de citroen er gewoon bij. voeg een klein klontje boter toe.
  4. Zet het bakje met de asperges op de BBQ. Als je een deksel hebt op de BBQ, doe die er dan op.
  5. Af en toe even checken of ze al goed zijn.
  6. Lekker met vers gemalen peper en grof zeezout (die met truffel bijvoorbeeld)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.