Asperges van de BBQ met een citroendressing

Het seizoen van de verse asperges is weer aangebroken en daar gaan we natuurlijk volop van profiteren. Je kunt ze natuurlijk op de klassieke wijze klaarmaken, probeer ook eens deze variant. Je zult versteld staan van de smaak! Durf jij het aan?

Eigenlijk is het super simpel. De asperges zijn heel snel klaar en de dressing maakt het gerecht fris en geeft enorm veel smaak aan de asperges. Heerlijk bij een stukje vlees van de BBQ, als bijgerecht.  Maak er dan ook meteen een gepofte aardappel bij en je hebt een complete maaltijd van de BBQ.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

  • 500 gr asperges
  • biologische citroen
  • vers gemalen peper
  • grof zeezout
  • goed kwaliteit olijfolie
  • bosje verse platte peterselie
  • tuinkers

Hoe begin je er aan?

  • Zorg dat de BBQ heet is.
  • Schil de asperges. Zet ondertussen een grote pan water op.
  • Blancheer de asperges even kort (max. 5 minuten).
  • Maak de dressing alvast: doe olijfolie, peper, zout, fijngehakte peterselie en rasp van een citroen in een kommetje en roer goed. Voeg eventueel naar smaak nog citroensap toe.
  • Leg de asperges op de BBQ en zorg dat ze een mooi grillstreepje krijgen.
  • Serveer ze op een schaal en doe er royaal de dressing over.
  • Strooi de tuinkers erover.

Heb je liever groene asperges? da kan dat ook prima op deze manier. Omdat die vaak wat dunner zijn en daardoor makkelijk door het rooster vallen, kun je ze ook in een aluminium bakje doen, met daarop een klontje boter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.