Appel strudel

Ik ben eigenlijk een hele luie bakker als het gaat om zoet gebak. Ik ben namelijk niet zo van het hele nauwkeurige afwegen. Vandaar dat ik meestal een galette maak (perzik, rabarber, pruim). Die zijn heel makkelijk te maken, mogen er wat rustiek uitzien en het komt niet zo nauw met het afwegen van de ingrediënten.  Hetzelfde geldt voor deze appel strudel. Ik gebruik overigens wel kant en klaar bladerdeeg (langwerpige plak), want zelf maken begin ik dus echt niet aan. Het is ook hier weer fantastisch als je eerst op de bodem wat fijngehakte amaretti en/of amandelmeel doet. Dat geeft een spijs smaak en absorbeert ook het vocht van de appels. Dubbel functioneel dus!!

Wat heb je nodig?

  • langwerpige plak bladerdeeg
  • kilo appels
  • rozijnen
  • kaneel
  • eventueel wat suiker
  • paar eetlepels amandelmeel
  • paar amaretti koekjes
  • losgeklopt ei
  • amandelschaafsel

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de oven voor op een hete lucht stand.
  2. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes.
  3. Doe de kaneel en de rozijnen er door (hoeveelheid naar smaak).
  4. Eventueel kun je een beetje suiker toevoegen, maar dat hoeft niet.
  5. Rol de lap deeg uit en leg in het middel een mengsel van fijngemalen amarettikoekjes en amandelmeel.
  6. Schep in het midden het appelmengsel.
  7. Kerf de zijkanten in, zodat je reepjes hebt.
  8. Vouw de reepjes om de beurt naar binnen.
  9. Bestrijk met een losgeklopt ei en strooi er eventueel nog wat amandelschaafsel over.
  10. Bak in de oven tot de strudel mooi bruin is.
  11. Lekker met een bolletje vanille ijs (wat ik dus niet had…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.